Novi Sad
12.02.2013.
19:15 > 20:39
Vozač automobila ministarke za sport i omladinu Alise Marić danas oko 12 časova vozilom  oborio jednu od bandera ispred Gradske kuće na Trgu Slobode.
  • severac strašni

    14.02.2013 06:11
    ...
    Eto vam beli listići! Sami sebi smo najgori neprijatelji. Prevremeni izbori pa pamet u glavu koga zaokružujemo!
  • TT

    13.02.2013 16:02
    tehnologija
    svakako stoji da je to drugačije - slabije izvedeno nego bulevarske i autoputske bandere,
    ali i dalje stoji činjenica da je on nju morao da Udari a to znači da je bahat. Normalan čovek kada ide u rikverc prvo gleda, pa ide polako. pogotovu kada je na gradskom trgu gde ima pešaka, male dece koja se ne vide itd...

    kako je udario banderu tako je mogao zgaziti i neko malo dete
  • 13.02.2013 15:07
    liman 2
    Sirota mala Alisa nemoze da ide peske a i da moze boli je uvo ne trosi ona nista sto je zaradila,ona i oni trose ono sto smo mi krvavo zaradili. Za njih je normalno da se od setalista napravi , kako kazu privremeni parking...sram ih bilo.Dodjes ,polomis pa u Futog...to je logika koja je zavladala a mi i dalje cutimo...e moj narode dobrodusni kada ces lupiti sakom o sto i reci DOSTA.
  • -

    13.02.2013 12:41
    -
    @Pa, hajde, ljudi, svakom to može da se desi...

    ne moze.
    pa da su je zalepili zvakom na tolikom trgu to moze da se desi samo idiotu.

    jedno je sposobnost upravljanja vozilom
    a drugo je konstantan fuseraj od radova po ns-u.
  • @ TT

    13.02.2013 12:18
    "ta bandera je teška, pa sad vi zamislite kako je on trebao da ide u rikverc da je strovali tako. da je on išao normalno u rikverc, dotakao bi je i ništa."

    Te bandere u centru jesu teske kada bi se stavile na kantar i izmerile, ali do sada si trebao da naucis da ono sto je tesko ne mora biti i tesko oborivo. Te bandere u centru su vise dekorativnog karaktera i materijali kao i nacin njihovog postavljanja, ukopavanja, kacenja, . . . su projektovani drugacije nego sto se projektuju recimo bandere na bulevarima. Probaj da oboris banderu na nekom bulevaru. Morao bi dobro da se potrudis da bi je izvalio a i tada ces je pre saviti nego sto ces je iscupati. Bandere u centru su obicna sminka i nista vise. Ove bandere su livene a samim tim i krte, kao radijator u kuci. Tehnologija je ista. Radijator jeste tvrd, ali i krt. Kada bi ga udario kolima pocepao bi ga kao beba zvecku, tako i ove bandere u centru. Bandere duz bulevara, autoputa, su izradjene od valjanih metalnih cevi, nisu livene. Banderu u centru kada bi se neko nameracio mogao bi da razbije sa nekoliko udaraca macole a one duz bulevara mogao bi i Cak Noris ceo dan da lupa macolom i nista se ne bi desilo, samo bi lipsao od umora. Nema to veze jel neko brdjanin ili ne, bandere u centru nisu nimalo bezbedne, cista dekoracija, ukras i sminka. A to nije ni prva ni poslednja bandera u centru koja je pala, oborena, srusena. Bilo ih je ranije a bice ih i ubuduce. Recimo ista takva bandera se nalazila na uglu Pap Pavla u Safarikove, kod adventisticke crkve. Davnih dana je pala sama od sebe jer joj je prsten koji je drzi spojenu sa delom koji se ankerise u zemlju istrulio. Ni do dan danas nije nije postavljena nova a mesto gde je bila ta bandera je pokriveno nekim limom. Tako je vec neku godinu.
  • 13.02.2013 11:23
    Monte Dushano
    Biseksualče, šta je tu smešno?
  • 13.02.2013 11:22
    Monte Dushano
    To je beogradska osveta i ponižavanje, znam ja to!! Zgrožen sam. Sramota me što sam srbin. Sramota zbog svega ovoga.. Sramota!! Pa, ne mogu da verujem šta se desilo. Kako su samo mogli, ma stvarno mislim.. Koja snishodljivost, primitivizam, zlo, iskvarenost, bahatost, fuuuj! Dajte mi lavor, povraća mi se!!
  • LimanacNS

    13.02.2013 11:09
    Amos
    Bene, Bene bandera!
  • Dante

    13.02.2013 11:08
    Da je neko od nas 'obicnih' uradio bilo sta slicno, bubreg bi nam uzeli na licu mesta...
  • TT

    13.02.2013 09:31
    bahati brđanin
    ta bandera je teška, pa sad vi zamislite kako je on trebao da ide u rikverc da je strovali tako. da je on išao normalno u rikverc, dotakao bi je i ništa. nego se on zabio u to zato što je bahat i zato što je onako bio naslonjen desnim laktom na naslon između sedišta, a levim dlanom otvorenim motao dok okreće kola i sav je bio kul jer vozi "njemačko auto".

    Ko će da plati banderu? Osiguranje? On?

    Inače veliki gradski mislioci koriste službena vozila da pređu od Gradske Kuće do Skupštine grada. Kolko tu ima, 2min peške širokim šetalištem? Ne znam kako ih nije sramota. Mene bi bilo kao čoveka sramota da idem autom tu relaciju pa sve i da kiša pada.

    Dno dna, nema časti ni morala. Kako i da bude kada su na vlast došli kupovinom i falsifikovanjem izborne volje građana.
  • 13.02.2013 09:27
    hahahhaa
    pa gde u Futog...znas ko tamo zivi :)
  • dkojic

    13.02.2013 08:32
    hmmmm
    Jadna ministarka kad službeni auto nema parking senzore...daj da skupimo pare i da im obnovimo vozni park, ipak ovo danas imaju i mnogo lošija vozila....ali meni nešto nije jasno a vezano je za odgovor da li je ili nije otišao/udalio se/pobegao sa mesta događaja, "Netačna je informacija da je vozač pobegao sa lica mesta, jer je plato ispred Gradske kuće poslužio kao privremeno stajališno mesto više službenih vozila", kakve veze ima što je plato služio kao privremeno stajališno mesto, ili je pobegao ili nije, ovaj odgovor mi je u fazonu "Nije pobegao jer vanzemaljci ne vole jabuke". Kako nas vređaju, strašno.
  • rodjennamrgodjen

    13.02.2013 08:08
    štetočine
    Pa, hajde, ljudi, svakom to može da se desi...

    ...Da bude srpski ministar,
    ili vozač skupih kola srpske Vlade
    ili direktor javnog preduzeća.

    Već odavno u Srbiji sva imenovanja ministara i direktora liče jedno na drugo, i uvek na isto:
    Na saobraćajnu nesreću s mnogo štete.
  • 13.02.2013 07:52
    тачно да није побегао,он се нормално одвезао не окрећући се на ситницу.
  • Шваргле

    13.02.2013 07:44
    Срећа наша да моторне санке не могу у рикверц, тек тад би било срања.
  • М.Ж.

    13.02.2013 07:29
    Није фрка. Ако можемо без Косова можемо и без бандере.
  • JAZZ

    13.02.2013 07:27
    Dobro je da automobilu nije ništa pa je ministarka mogla da se vrati sa prijema :)
  • Мусанони

    13.02.2013 07:27
    Ја само знам да Пајтић никад не прави штету ове врсте.
  • Nezavisni Vojvodjanin

    13.02.2013 07:17
    Poslednji čin
    poslednji čin unistavanja Novog Sada od strane bahatih.Dođu unište i odu....Hoće li bahati nadobudni vozač odgovarati,i hoće li se Alisa izviniti novosađanima zbog bahatosti svog vozača?
  • Stevan

    13.02.2013 05:58
    Eto gde SNS zapošljava
    Po protokolu koji je uobičajen, iz sigurnosnih razloga, uredu je da ministar/ka bude dovežena na par koraka do ulaza u zgradu. Nije uredu da se priučeni glasač SNS postavi za vozača. I šta bi se dogodilo da je udario čoveka. Ustvari sigurnosni protokoli su nalagali da nema ljudi. Da se Alisa obrati malom Slobi da poguraju na test sve vozače službenih kola. Ko zna kakvih sve morona ima za volanom službenih vozila.
  • НовиСадСрбија

    13.02.2013 00:16
    Срећа
    Срећом па није ударио у Милетића..
  • pola viagre

    12.02.2013 22:55
    U Novome Sadu...
    ... bandere su divije,hoće neki put da napadnu,sva sreća da beogradski kočijaš nije povredjen i da je bezbedno nastavio ka Fjutogu
  • Dule

    12.02.2013 22:47
    Iz centra baš prema Futogu? Hahahaha! Po kupus, verovatno!
  • 12.02.2013 22:41
    @Anonimus
    Jedna od poželjnih karakteristika stubova rasvete je da ne pružaju prevelik otpor prilikom udara, kako ne bi izazvali naglo usporenje vozila, a time i povrede kod vozača.
  • 12.02.2013 22:30
    Sve će to narod da plati. :)

    Treba zabraniti tuda prolaz, neka se malo ministri prošetaju, neće im ništa biti ako ih auto ostavi tamo kod ulaza u pešačku zonu pa se malo prošetaju.
    Nije valjda da se boje naroda, pa narod ih voli!
  • Sloba

    12.02.2013 22:02
    Poruka anonimusu
    Pohvaljujem sta je Anonimus napisao, jer to jeste problem. Vec su i semafori padali kada se neko nasloni na njih (ima i snimaka na YouTube-u), tako da se slazem sa njim.

    Jedino, sto je poenta clanka kako je "zli" automobil ministarke Republike Srbije (koja je putovala iz BG), unistio neduznu imovinu nas Novosadjana, tako da taj problem koji je Anonimus izneo nikoga i ne interesuje.
  • nemanja s

    12.02.2013 21:47
    Koliko pijan treba da budes da bi nabo banderu sam samcijat na 200 duluma Trga Slobode?
  • laki

    12.02.2013 21:20
    anonimus sveznalica
    Pa ti Anonimuse stvarno treba da se kloniraš....u mnogo primeraka...u sve se razumeš....
  • 12.02.2013 21:19
    Video sam kada se to desilo. Mislim, svakom to moze da se desi da negde pokupi banderu, ali ono sto je mene tom prilikom zaprepastilo je to da udarac uopste nije bio jak a kandelabr se stropostao dole na zemlju. Jednog dana je pod nekim jakim udarom vetra isto tako mogao pasti i povrediti nekog. Znam da je sada tema i citava hajka na vozaca, ministra i sta ti ja znam, ali kao sto rekoh udarac nije bio jak i kandelabr ne bi smeo da padne od takvog udarca. Posle sam prisao blize da ga pogledam i vidi se da je u svom podnozju bio nacet, korozija i najverovatnije od soli koja se zimi baca a ne vodi se racuna kako ce se matal koji dodje u kontakt sa solju ponasati. Verovatno da su svi kandelabri na Trgu Slobode naceti korozijom i solju a nebrojeno puta ih prilikom raznih manifestacija i postavljanja bina demontiraju i negde prenesu u neki magacin. Stalnom montazom i demontazom a i tranzportom dolazi do ostecenja i slabljenja materijala na kljucnim mestima. Ovo uopste nije naivno i treba ozbiljno shvatiti, neka ekipa mora koliko jos sutra da pregleda sve kandelabre u gradu pa cak i semafore i razne bandere. Gradjani su u opasnosti a leti kada na trgu ima jako puno dece mnoga se zalecu ka kandelabrima pa se kao rukama od njih odbiju, ne bi me cudilo da korozijom oslabljeni kandelabri pod tima malim decijim udarcima padnu.
  • Ime mi je...

    12.02.2013 20:09
    Ministarstvo: Netačno da je vozač pobegao, već se
    Ma ne obraćajte pažnju gopodo ministri na takve sitnice. NAROD će to platiti, a da je neko od nas slučajno ogrebao banderu mesec dana ćorke bi mu sledovalo.
  • jan chi

    12.02.2013 20:09
    kamera
    To se desilo tacno ispod kamere koja gleda na Trg i svi mogu da prate uzivo na netu nsprozor.com. Stub je prepolovljen i Trg je u mraku.
  • Bl

    12.02.2013 19:48
    ..
    Hvala Bogu samo sto nije ministar infrastrukture
  • Interesanto

    12.02.2013 19:42
    Interesantno je to kako su prolaznici/ocevici videli kako je sa trga otisao pravo za Futog.
    Jel to ima neki saobracajni znak direkt za Futog preko gradske kuce i poste pa pravac za Futog :/
  • odliveni mozak

    12.02.2013 19:41
    Sto me podseti, ko je na kraju platio popravku one bandere ostecene pri izvodjenju radova na trgu pre par godina?
  • NS65

    12.02.2013 19:38
    Mali je..
    Mali je trg, a bandera do bandere...
  • 12.02.2013 19:36
    A gde je bila policija ,da je tako nesto uradio obican vozac policija bi bila tu u tren oka ,ali posto je vozac ministarke ...
  • -

    12.02.2013 19:32
    -
    nije mi jasno sta tu ima da se manevrise?

    a i cime su manevrisali? buldozerom?/
  • berolina

    12.02.2013 19:28
    KOJA ministarka

    ponasanje za "PRIMER"!!!

    bogovi i boginje na srbijansko-ministarski nacin...

    "sportska" disciplina: UNISTI I VOZI DALJE!

    wowi
  • Gimli

    12.02.2013 19:27
    mora da je neki iskusni vozač... kako od onolikog trga, gde je sve ravno ,je uspeo kandelabr da zakači?
  • ccc

    12.02.2013 19:24
    eh... pa da, sve to ionako novosađani plaćaju, koga briga...
  • novosadjan

    12.02.2013 19:23
    kakav ministar sporta takvi i navijaci bruka i sramota
  • 12.02.2013 18:59
    Zašto
    Zašto ministarka sporta ili bilo ko od političara ima privilegiju da parkira automobil u sred centra grada, u pešačkoj zoni? Da im nisu otkazale nožice, pa ne mogu da pređu peške par stotina metara? A o bahatosti, da i ne govorimo! Da vidimo sada kako će dotična da dobije kaznu, kada su svi jednaki! Izgleda da su neki uvek malko jednakiji od drugih.
  • jamajka

    12.02.2013 18:44
    bahato, bahato...
    ...ali to je ministarka, ne daj boze da mora da napravi tri koraka od parkinga do Gradske kuce...trebao je sofer da utera kola direkt na onaj crveni tepih unutra, po cenu da porusi nekoliko stubova na ulazu...ipak je to "gospodja ministarka" :(
  • 12.02.2013 18:40
    da sam je ja porušio naterali bi me da debelo platim,a guz...e su zaštićeni ko beli medvedi mogu da rade šta oće
  • Petar

    12.02.2013 18:39
    @Kako
    Pa trotoarom, pravo pored pozorišta!
  • 12.02.2013 18:23
    "kako rodjace iz ove pozicije prema Futogu??"

    Pa kroz podzemni.
  • 12.02.2013 18:02
    Na ovaj nacin se nije komentarisalo ni kada je Veselinov ubio devojku u Beogradu u udesu automobilom!? Cemu takav senzacionalizam???
  • Vojvodjanin kao poslednji mohi

    12.02.2013 17:43
    Dosta
    Pa dokle vise unistavanja Novog Sada. Unistavajte svoje za promenu.
  • Bl

    12.02.2013 17:43
    ..
    Hahahahah
  • kako

    12.02.2013 17:40
    ...
    kako rodjace iz ove pozicije prema Futogu??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna